Taliban'dan ülkenin güneyinde bombalı saldırı: En az 41 asker öldü

Taliban'dan ülkenin güneyinde bombalı saldırı: En az 41 asker öldü

Ülkenin güneyinde Taliban tarafından gerçekleştirilen bomba yüklü araç saldırısında en az 41 asker öldü

Ülkenin güneyinde Taliban tarafından gerçekleştirilen bomba yüklü araç saldırısında en az 41 asker öldü.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Afganistan'ın güneyindeki Kandahar iline bağlı Meyvand ilçesinde Kabil hükümeti güçlerine ait askeri kampa Taliban tarafından gerçekleştirilen bomba yüklü araç saldırısında hükümet güçlerinden en az 41 kişi öldü.

Bölgedeki başka yerel kaynaklar ve habercilerin aktardığı bilgilere göreyse saldırıda Kabil hükümeti güçlerinden 43 kişi öldü.

 

  


Taliban: Saldırıda hükümet güçlerinden 60 kişi öldü

Saldırı ile ilgili sosyal medya ağlarında açıklama yapan Taliban sözcüsü Kari Yusuf Ahmedi, bomba yüklü araç ve ardından gerçekleşen silahlı çatışmada, hükümet güçlerinden 60 kişinin öldüğünü çok sayıda kişinin yaralandığını ifade etti.

Kandahar il merkezi batısındaki Meyvand ilçesi konumu:


Ülkede her iki taraf içinde sembolik öneme sahip Kandahar kentinde Taliban'ın oldukça etkili bir yapılanmaya sahip olduğu biliniyor. Özellkle saldırının gerçekleştirildiği Meyvand ilçesi Taliban'ın ildeki kalesi konumunda.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.