"Taliban'ı karalamak için hileli yöntemler kullanılıyor"

"Taliban'ı karalamak için hileli yöntemler kullanılıyor"

Taliban'ın zaferinin ardından "Taliban'ı karalamak" için sosyal medyada hileli yöntemlerin kullanıldığını belirtiliyor.

Taliban'ın zaferinin ardından ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere ve Hindistan gibi ülkelerden sosyal medyada Taliban aleyhine hileli yöntemlerle organize bir karalama kampanyası yapıldığı belirtiliyor.

Kaynak verilmeksizin Taliban aleyhine ortaya atılan "Taliban savaşçılarının katliam yaptığına, kızları kendileriyle evlenmeye zorladığına" dair Twitter'da yayılan iddiaların teknik incelemesi yapıldığında Afganistan'dan atıldığı izlenimi verilen mesajların ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere ve Hindistan gibi ülkelerden atıldığı, yine bu ülkelerden hileli yöntemlerle bu tweetlerin sahte hesaplar yoluyla binlerce kez retweet edilip yayıldığı ortaya çıktı.

Kendilerine karşı organize bir yalan ve iftira üretimi kampanyası yürütüldüğünden şikayetçi olan Taliban yetkilileri ve mensupları ise ortaya atılan asılsız iddiaları yalanlamaya yetişemediklerinden yakınıyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.