Taliban'ın ele geçirdiği Spin Boldak sınır kapısı ticari geçişe açıldı

Taliban'ın ele geçirdiği Spin Boldak sınır kapısı ticari geçişe açıldı

Pakistan, Taliban'ın ay başında kontrolü ele geçirdiği Spin Boldak Sınır Kapısı'nı yeniden açtı.

Pakistan, Taliban'ın ay başında kontrolü ele geçirdiği Spin Boldak Sınır Kapısı'nı yeniden açtı.

Kararın ardından sınırın Pakistan tarafında bekleyen 100'den fazla TIR Afganistan'a geçti.

Pakistan'ın Belucistan eyaletine bağlı Çemen kenti ile Afganistan'ın Kandahar iline bağlı Spin Boldak ilçesi arasındaki sınır kapısı, ay başında Taliban militanları ile Afgan güvenlik güçleri arasındaki şiddetli çatışmaların ardından Taliban kontrolüne geçmiş, İslamabad yönetimi o günden itibaren sınırı kapatma kararı almıştı.

Euronews'in haberine göre Reuters'a açıklama yapan Çemen kenti yetkilisi Arif Kakar, "Pakistan bugün, Afganistan'la olan Çemen sınırını açtı ve son bir aydır askıya alınan transit ticareti yeniden başladı." dedi.

Ayrıca yetkili, sınırın haftanın altı günü açık kalacağını bilgisini de paylaştı.

Gümrük çalışanları, Pakistanlı yetkililerin mallarının bozulma tehlikesi nedeniyle tacirlerin baskısı altında olduğunu kaydetti.

Pakistan'ın kararına Afganistan içişleri ve maliye bakanlıkları ile Taliban sözcüsü herhangi bir yorum yapmadı.

Son dönemde sınır kapılarını ele geçirme stratejisi izleyen Taliban, halihazırda 7 sınır kapısını elinde bulunduruyor. Ülkede Taliban ile Kabil hükümetinin sınır kapılarından elde ettiği gelirin eşit olduğu ifade ediliyor.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.