Taliban'ın 'Fedailer Taburu' eğitim görüntüleri yayınlandı

Taliban'ın 'Fedailer Taburu' eğitim görüntüleri yayınlandı

Taliban, ülkede sızma saldırıları gerçekleştiren 'Fedailer Taburu'nun eğitim görüntülerini yayınladı.

Taliban, ülkede sızma saldırıları gerçekleştiren 'Fedailer Taburu'nun eğitim görüntülerini yayınladı.

Taliban'a bağlı ana medya organı olan "Al-Emara" tarafından geçtiğimiz gün servis edilen yaklaşık yarım saatlik bir videoda, ülkede sızma saldırıları gerçekleştiren askeri birime ait eğitim görüntüleri yayınlandı.

"Ömeri İstişhadi Taburu"

"Ömeri İstişhadi Taburu" ismiyle servis edilen videoda Taliban savaşçıların birçok ağır ve hafif silahla gerçekleştirdikleri eğitim görüntüleri yer alıyor. Dağlık bir arazide yapılan askeri eğitimlerin, ABD'nin ülkede hava saldırılarını artırdığı bir dönemde, gündüz vakti gerçekleştirilmiş olması dikkat çekiyor.



ABD bayrağını hedef olarak kullanma ve merkez olarak belirlenen hedeflere sızma gibi askeri taktikler ile ilgili pratiklerin gösterildiği videoda Taliban'ın dini yöneticilerinin ses kayıtları da yer alıyor.

ABD'nin Afganistan'a ilave asker gönderdiği ve hava saldırılarını artırmasıyla birlikte Taliban'ın medya organları tarafından servis edilen videolarda artış olduğu gözleniyor.

Özellikle sosyal medya ağlarını daha aktif bir şekilde kullanmaya başlayan Taliban, ülkede yaşanan gelişmeleri eskisinden daha aktif bir şekilde, görsel materyaller eşliğinde dünya kamuoyuna servis etmekte daha fazla çaba içerisinde.

Taliban tarafından yayınlanan video

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.