'Taliban'ın santrali' 20 yıl boyunca dağın tepesinde yaşadı

'Taliban'ın santrali' 20 yıl boyunca dağın tepesinde yaşadı

Afganistan'da ABD işgali süresince verilen savaşta, bölgesinde Taliban'ın iletişimini sağlayan Bilal Huzeyfe, 20 yıl boyunca bir dağın tepesindeki tek odada yaşadı.

Afganistan'da ABD'ye karşı savaş sürecinde, bölgesinde Taliban'ın iletişimini sağlayan Bilal Huzeyfe, 20 yıl boyunca bir dağın tepesinde yaşadı.

ABD işgalinin sona ermesiyle görev pozisyonu değişen Huzeyfe, yeni göreviyle beraber geçmişte yaşanan sürece de açıklık getirdi.

Dağın zirvesinde 20 yıl

20 yıl boyunca, Afganistan'ın doğusundaki Paktika ilinde bulunan Kank Dağı'nın zirvesindeki bir odada yaşama devam eden Huzeyfe, buradan Taliban'ın bölgedeki 'santrali' görevini gördü.

Huzeyfe, Taliban liderleri ve savaşçıları arasında bir santral görevi gördüğünü, hava saldırısına hedef olma endişesiyle bu süreç içerisinde yakın çevresinin dahi kendisini ziyaret etmekten çekindiğini ifade ediyor.

ekran-resmi-2021-12-13-12-35-21.png

Söz konusu dağın yakın çevresinde herhangi bir yerleşim yeri bulunmayışı da Huzeyfe için hayatı zorlaştıran bir etken oluyordu.

Savaşın sona ermesi ve ABD'nin ülkeden çekilmesiyle Huzeyfe, Paktika ilinin Enformasyon ve Kültür Müdürü olarak atandı.

Yeni görevine başlayan Bilal Huzeyfe, geçmişte yaşadığı süreci halen önemli bir tecrübe olarak çevresine aktarıyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum