Tarihe geçecek ziyarete sis engeli

Tarihe geçecek ziyarete sis engeli

'Başkan Trump’ın yapmak istediği bir ziyaretti, aslına bakarsanız iptal olunca bir hayli hayal kırıklığına uğradı'

ABD’den ayrılmadan önce basına yansıyan haberlerde Güney Kore ile Kuzey Kore sınırındaki askerden arındırılmış bölgeye (DMZ) artık ‘klişe’ olduğu için gitmeyeceği aktarılan Trump’ın tam tersini yapmak istediği ama hava şartlarının buna engel olduğu ortaya çıktı.

Washington Post’un haberine göre Trump ve Güney Koreli mevkidaşı Moon Jae-in bölgeye gitmek üzere uçağa bindi. Ancak ABD’li gizli servis yetkilileri uçak kalktıktan dakikalar sonra sis uyarısı yaptı. Bunun üzerine Trump ve Moon’un uçağının rotası değiştirildi ve sisin dağılması beklendi.

Sputnik'in aktardığına göre hava şartları düzelmeyince Beyaz Saray ziyareti iptal etti. Bu sebeple bir ABD ve Güney Kore başkanın birlikte bölgeye ilk kez yapacağı ve tarihe geçecek bir ziyaret hava muhalefeti nedeniyle gerçekleşmemiş oldu.

Öte yandan Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders “Başkan Trump’ın yapmak istediği bir ziyaretti, aslına bakarsanız iptal olunca bir hayli hayal kırıklığına uğradı” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.