Tatarlar Kırım'ın işgalini protesto etti

Tatarlar Kırım'ın işgalini protesto etti

Kırım Tatarları, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenledikleri yürüyüşle Kırım’ı ilhakının 3. yıl dönümünde Rusya’yı protesto etti.

Geniş katılımlı yürütüş, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov önderliğinde düzenlendi. Çubarov, burada yaptığı konuşmada, “Putin’in kazandığını zannetmeyin. O, kendisi Rusya’yı yıkma yolunu başlatmıştır ve bir gün uluslararası mahkeme tarafından mutlaka cezalandırılacaktır.” ifadelerini kullandı.

Çubarov ayrıca, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko’nun anayasanın ilgili bölümünde Kırım’ın statüsünün “Kırım Tatar Özerk Cumhuriyeti” şeklinde değiştirilmesi için gereken çalışmanın hızlandırması çağrısında bulundu.

Çok sayıda kişinin destek verdiği yürüyüşte Kırım Tatar, Ukrayna, Azerbaycan ve Türk bayrakları yer aldı.

Öte yandan Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyeleri, Kırım’ın işgal edilmesinin 3. yılı dolayısıyla Rusya’nın İstanbul Başkonsolosluğu önüne siyah çelenk bıraktı.

Kaynak: Euronews Türkçe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.