Tatil için 'en güvenilir ülkeler': Türkiye 20 ülke arasında 19'uncu

Tatil için 'en güvenilir ülkeler': Türkiye 20 ülke arasında 19'uncu

'Which?Travel' adlı uluslararası organizasyon dünyada tatil için seyahat etmenin en güvenli olduğu 20 ülkeyi açıkladı.

Organizasyonun Dünya Ekonomi Fonu (WEF) suç istatistikleri, Dünya Risk Raporu (WRR) doğal felaket istatistikleri, İngiliz Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) sağlık riskleri haritası ve Dışişleri Organizasyonu'nun (FCO) terör riskleri haritasından oluşturduğu veriler sonucunda Avrupa ve Amerika kıtasındaki bazı ülkelerin Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da bulunan bazılarından daha riskli olduğu belirlendi.

Euronews'ten  Sertaç Aktan'ın haberine göre, örneğin suç işlenme riski konusunda İzlanda, Birleşik Arap Emirlikleri ve Singapur en güvenli seyahat destinasyonlarının başında geliyor. İzlanda'da 2000 yılından bu yana yalnızca 36 kişi öldürülmüş. Türkiye ise bu listede sondan ikinci durumda yani güvenli ülkeler arasında alt sıralarda.

tt-005.jpg

Doğal felaket riski söz konusu olduğunda da yine en güvenli ilk üç tatil yeri Barbados, İzlanda ve Birleşik Arap Emirlikleri. Türkiye 12. sırada yer alırken en bu alanda 20 ülke arasındaki en az güvenli yer ise Japonya oldu.

Suç ve terör riski

Which?Travel sonuçlarına göre örneğin Ürdün suç riski konusunda tatil için Fransa, İtalya, ABD ve Tayland'dan daha güvenli bir ülke. Fas terör riski konusunda Avrupa'nın ve ABD'nin neredeyse tamamından daha güvenli.

Sağlık riski

Sağlık konusunda ise Avrupa ülkeleri en güvenli tatil adresleri olarak görülüyor. Avrupa'nın yanı sıra yine Birleşik Arap Emirlikleri, Japonya ve ABD de bu konuda tatil yapmak için güvenilir ülkeler. Singapur, Avustralya, Hindistan, Güney Amerika ve Tayland ise alt sıralarda yer alıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.