Tayland son 30 yılın en şiddetli fırtınasına sahne oldu

Tayland son 30 yılın en şiddetli fırtınasına sahne oldu

Tayland'da yoğun yağmur ve şiddetli rüzgara neden olan Pabuk Tropikal Fırtınası ülkenin güneyinde etkili oldu.

Tayland Meteoroloji Dairesi fırtınanın yerel saatle 12:45'de Nakhon Si Thammarat bölgesinde etkisini göstermeye başladığını açıkladı.

Pabuk Tropikal Fırtınası'nın Tayland'ın güneyinde, turistik bölgeler boyunca ilerlemesi bekleniyor.

Halk uyarıldı

Binlerce kişi yaklaşan fırtına öncesi, popüler turist noktalarından olan Koh Samui, Koh Tao ve Koh Phangan'ı terk etti. Fırtınanın rotasında kalan bölgelerde bulunan kişilerden, Cumartesi sabahına kadar kapalı yerlerde durmaları, dışarı çıkmamaları istendi.

Fırtınanın Tayland Körfezi'ni geçtikten sonra şiddetini kaybederek batıya, Andaman Denizi'ne ilerlemesi bekleniyor. Ancak bu bölgedeki turistler de şiddetli yağış ve toprak kaymalarına karşı uyarıldı.

Son 30 yılda görülen en şiddetli fırtına

Tayland Körfezi tropikal fırtınalara aşina olsa da, Pabuk'un son 30 yıldır tatil sezonunda ülkeyi vuran en şiddetli fırtına olduğu belirtiliyor. Geçmişte tropikal fırtınalar nedeniyle yüzlerce kişi hayatını kaybetmişti ancak yetkililer dalgaların 5 metreye kadar ulaşabileceği fırtınalara karşı hazırlıklı olduklarını söylüyor.

1989'da yaşanan son büyük fırtına Gay Tayfunu'nda, 800'den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.