Tayland'da mağaradan kurtarılan Budist çocuklar 'keşiş' oldu

Tayland'da mağaradan kurtarılan Budist çocuklar 'keşiş' oldu

Tayland'da mahsur kaldıkları mağaradan 18 gün sonra büyük bir operasyonla kurtarılan çocuk futbol takımı ile antrenörleri, bir Budist tapınağında törenle keşişliğe adım attı.

Tayland'da mahsur kaldıkları mağaradan 18 gün sonra tüm dünyanın seferber olduğu büyük bir operasyonla kurtarılan çocuk futbol takımı ile antrenörleri, bir Budist tapınağında törenle keşişliğe adım attı.

Tayland'da bir Budist tapınağında düzenlenen törenle mağaradan kurtarılan çocuk futbol takımının 11 üyesi, keşiş adayı, 25 yaşındaki antrenörü de keşiş ilan edildi.

Yaşları 11-16 arasında değişen takım üyelerinin 12'ncisi, Budist olmadığı için törene katılmadı.

Tören, Tham Luang Nang Non mağarasının bulunduğu Chiang Rai bölgesinde, dağ başındaki Vat Bara Dui Tong tapınağında düzenlendi.

Takım bir haftadan uzun bir süreyi tapınaklarda geçirecek.

Budizm öğretilerine göre, çocuklarla antrenörün rahip olabilmesi için 9 gün boyunca tapınakta kalarak, Budist rahiplerin gözetiminde bir takım dini ritüelleri yerine getirmesi gerekiyor.

Törenin ardından bölgedeki farklı tapınaklara dağılan çocuklar, 4 Ağustos’a kadar 'ruhlarını temizlemek için' meditasyon yapacak, dua edecek ve günlük işlere yardımcı olacak.

Taylandlı çocukların mahsur kaldıkları mağaradan kurtarılması için tüm dünya seferber olmuş, SpaceX şirketinin sahibi ve Tesla CEO'su Elon Musk, çocukların kurtarılması için özel geliştirilmiş bir denizaltı ve ekibi Tayland'a göndermişti.

Musk kendisi de Tayland'a gidip çocukların mahsur kaldığı mağarada incelemelerde bulunmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.