Tayvan'da seçim sonuçları belli oldu

Tayvan'da seçim sonuçları belli oldu

Uzak Asya ülkelerinden Tayvan’da devlet başkanlığı seçimini, halihazırda bu makamda olan Tsai Ing-wen kazandı.

Tayvan Devlet Başkanı Tsai Ing-wen, devlet başkanlığı seçimlerinden galip çıktı.

Bir dönem daha devlet başkanlığı görevini üstlenecek olan Tsai Ing-wen, başkent Taipei'de taraftarları önünde yaptığı konuşmada, "Tayvan olarak, yapılan her devlet başkanlığı seçimiyle hür ve demokratik yaşam tarzımıza ne kadar düşkün olduğumuzu gösteriyoruz" dedi. Konuşmasında uluslararası topluma da seslenen Tsai Ing-wen, Çin Halk Cumhuriyeti tarafından izole edilen ülkesinin dünyada daha fazla kabul görmesini talep etti. Tsai Ing ayrıca, "Tüm ülkeler Tayvan'ı bir sorun olarak değil, bir ortak olarak görmeli" ifadesini kullandı.

Çin'in gölgesindeki ada

Çin Halk Cumhuriyeti, kuruluşundan bu yana Tayvan'da hiç egemen olmamasına rağmen söz konusu ada ülkeyi, Pekin'e bağlı olarak kabul ediyor.

Tayvan'ı sık sık silah zoruyla işgal etme tehdidinde de bulunan Çin, kendi ile ilişkide olan ülkelere Tayvan'ı bağımsız bir ülke olarak kabul etmeme şartı getiriyor. 

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.