'TCDD Genel Müdürü görevden alınacak' iddiası

'TCDD Genel Müdürü görevden alınacak' iddiası

İsa Apaydın’ın Çorlu ve Ankara'da yaşanan tren kazaları nedeniyle görevden alınacağı ileri sürüldü

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü İsa Apaydın’ın, Çorlu ve Ankara’da yaşanan tren kazaları nedeniyle gittiği umre dönüşü görevden alınacağı iddia edildi. Apaydın ile birlikte, TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Veysi Kurt olduğu iddia edildi.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre, TCDD İşletmeler Genel Müdürü Apaydın’ın 8 Temmuz 2018’de 24 kişinin öldüğü Çorlu ve 13 Aralık 2018’de 9 kişinin öldüğü Ankara’daki tren kazaları nedeniyle görevine son verileceğini ileri sürüldü.

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Veysi Kurt’un ise kurum içerisinde genel müdür yardımcıları ve daire başkanlarıyla yaşanan anlaşmazlıklar ile son dönemde popüler hale gelen Doğu Ekspresi’nin biletlerinde yaşanan bilet sorunları nedeniyle görevden alınacağı öne sürüldü.

Süzer, emeklilik talebiyle görevinden ayrıldığını duyuran Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak ve Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürülüğü görevinden istifa eden Erol Çıtak’ın ise İstanbul Havalimanı’nın taşınmasının gecikmesi nedeniyle görevden alındığını iddia etti.

Veysi Kurt TCDD Genel Müdür Yardımcısı iken 2011’de yılında, İsa Apaydın da TCDD Genel Müdür Yardımcısı iken 2015’te AKP’den milletvekilliği için aday adayı olmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.