'Tekbir getirip bıçağını çekti': Belçika'nın başkenti Brüksel'de polise saldırı

'Tekbir getirip bıçağını çekti': Belçika'nın başkenti Brüksel'de polise saldırı

Belçika'nın başkenti Brüksel'in merkezinde bir polise yönelik bıçaklı saldırı gerçekleştirildi.

Salı günü Belçika'nın başkenti Brüksel’in merkezinde bir polis bıçaklandı. Polis tarafından saldırının nedenin henüz bilinmediğine dair bir açıklama yapılmamasına rağmen, yerel bir gazete saldırının “İslamcı milis” nitelikte olduğunu yazdı. 

Polis sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre, saldırgan yerel saatle 5.30 civarında şehrin dışındaki ana polis karakolu yakınlarında bir polis memurunu yaraladı. Olaya müdahale eden diğer bir polis tarafından da vuruldu. 

Yerel DH gazetesi kimliğini vermediği kaynakların, saldırganın “Allahu Ekber” diye bağırdığını söylediklerini iddia etti. 
Yaralanan saldırgan ve polis memuru hastaneye kaldırıldı. İkisinin de hayati tehlikesi bulunmuyor. 

Saldırının, Fransız Başkan Emmanuel Macron’un iki gün sürecek ziyaret için Belçika’da bulunduğu sırada gerçekleşmesi dikkat çekti. 

2016 yılındaki Brüksel metrosu ve havaalanındaki saldırılarda 32 kişinin öldüğü saldırıların ardından birçok Avrupa Birliği kurumu ve NATO’ya ev sahipliği yapan Belçika’da önlemler artırılmıştı. Geçtiğimiz Ocak ayında ise, 4 kademeli ulusal tehdit seviyesi üçten ikiye indirilmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.