Tekzip

Tekzip

Çevirisine yer verilen, Abdallah Hendawy ve Geneive Abdo imzalı Washington Post makalesine DKV'den tekzip gelmiştir.

Sitemizin Fikir-Yorum kategorisinde "çeviri makale" olarak yayımlanan bir içeriğe Davet ve Kardeşlik Vakfı tarafından tekzip gelmiştir.

Mepa News, neyi bilmediği konusunda dürüsttür. Aksi sabit olaylarla ilgili haberi düzeltmeyi, gerekirse haberi yayından kaldırmayı veya tekzip yayınlamayı taahhüt eder.

İçerikle alakalı tarafımıza ulaşan tekzip şu şekildedir:

“Bölgedeki diğer ülkelerdeki Selefi organizasyonlar ise pek sessiz değil. Örnek olarak Türkiye kaynaklı Davet ve Kardeşlik Vakfı Suudi güvenlik güçlerinin alimleri alıkoymasını “Batı’ya uşaklık etmek” ve “Batı tarafından İslam’ı zayıflatma amacıyla girişilmiş bir proje” olarak tanımladı. Vakfın başkanı yaptığı açıklamada tutuklanan alimlerin derhal serbest bırakılmasını talep etti.”

Üstteki paragraf camiamızı yakından tanıyanlar tarafından tepki ile karşılandı. Bu nedenle aşağıdaki açıklamayı yapmayı uygun gördük:

Yazarın kötü niyet ve gerçekleri bilerek saptırmak gibi bir yaklaşımı yoksa Davet ve Kardeşlik Vakfı’nı ‘selefi organizasyon’ olarak nitelendirmek basit bir yaklaşımla cehalettir. 

Davet ve Kardeşlik Vakfı tüm Müslümanları kardeş gören, çalışmalarında ırk, bölge vb. coğrafik faktörleri ölçüt olarak kabul etmeyen, İslam inancını temel birleştirici odak gören, ehli sünnet vel-cemaat çizgisinde ve ÜMMET anlayışına sahip bir harekettir. 

Dr. Maruf Çelik
Davet ve Kardeşlik Vakfı Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum