Telafer operasyonu ABD hava desteğiyle başladı

Telafer operasyonu ABD hava desteğiyle başladı

IŞİD'in kontrolündeki Türkmen kenti Telafer'e yönelik ABD destekli operasyonun ilk aşaması başladı

IŞİD'in kontrolündeki Türkmen kenti Telafer'e yönelik ABD destekli operasyonun ilk aşaması başladı.

Irak Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada bir süredir hazırlıklarının sürdüğü Telafer kentinin IŞİD'ten geri alınması operasyonunun başladığı ifade edildi.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü Muhammed El Hıdri tarafından yapılan açıklamaya göre, Irak Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklar Telafer kentine yönelik hava saldırıları düzenlemeye başladı.

Koalisyon uçakları da destek veriyor

Irak ordusu kaynaklarının aktardığı bilgiye göre, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona bağlı savaş uçakları da Telafer kent merkezi ve çevresine yönelik hava saldırıları düzenlemeye başladı. Ayrıca Irak ordusuna bağlı topçu birlikleri de ABD koalisyonunun gerçekleştirdiği hava saldırılarına düzenledikleri topçu atışlarıyla destek veriyor.

Bir sonraki adım kara saldırısı

Irak Savunma Bakanlığı Sözcüsü Hıdri, kent merkezine düzenlenen hava saldırılarının sona ermesinin ardından kara operasyonunun başlayacağını belirtti. 

Öte yandan geçtiğimiz günlerde ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona bağlı savaş uçaklarının Telafer kent merkezi yakınlarındali bir köye düzenlediği hava saldırısında aynı aileden aralarında kadın ve çocuklarında olduğu en az 16 sivil yaşamını yitirmişti.

İran tarafından kurulan ve desteklenen Şii Haşdi Şaabi çatı örgütünün de Telafer operasyonuda aktif bir şekilde rol alacak olması kentte bir Sünni soykırımı yaşanabileceğini akıllara getiriyor.

Türkmenlerin çoğunlukta yaşadığı Telafer kenti 16 Haziran 2014 tarihinden bu yana IŞİD kontrolünde

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.