Tesla CEO'su Elon Musk Rusya'ya göz kırptı

Tesla CEO'su Elon Musk Rusya'ya göz kırptı

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Moskova'da uzaktan katıldığı bir etkinlikte şirketinin yakında Rusya'da var olabileceğini söyledi.

Kremlin’in sponsorluğunda gerçekleşen bir öğrenci etkinliğinde konuşan Elon Musk, Rusya ve uzaydaki başarılarından övgüyle bahsederek bir gün ülkede fabrika kurabileceklerinden bahsetti.

Kremlin’in sözcüsü Dmitry Peskov’un davetiyle etkinliğe katılan Musk, 45 dakika boyunca gelen soruları cevapladı. “Tesla’nın Rusya’da varlık göstermesine çok yakın olduğumuzu düşünüyorum ve bu harika olacak” diyen Musk, bu süre zarfında dünyanın diğer kısımlarında da fabrika kurmaya çalışacaklarını söyledi.

Autostat’ın sektör araştırmasına göre, Rusya’da geçen sene 5 bin 300 kullanılmış ve 700 sıfır elektrikli araç satışı gerçekleşti. En büyük petrol üreticilerinden biri olan Rusya, elektrikli arabalar için altyapı çalışmalarını yeni başladı.

Rusya’daki yolcu arabaları içerisinde elektrikli araçların payı yüzde 0,2’den daha az. Elon Musk, buna rağmen Rusya’da çok fazla yetenek ve enerji olduğu konusunu vurgladı.

Kaynak: Bloomberg HT

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.