Tesla Çin'de 1.6 milyon elektrikli aracını geri çağırdı

Tesla Çin'de 1.6 milyon elektrikli aracını geri çağırdı

Tesla 2022 yılında Çin'de arka motor invertör kusuru nedeniyle yaklaşık 128.000 aracı geri çağırmıştı.

Tesla, Çin'deki 1.6 milyondan fazla Model S, X, 3 ve Y elektrikli aracını otomatik destekli direksiyon ve kapı mandalı kontrollerindeki sorunlar nedeniyle geri çağırıyor.

Çin Devlet Piyasa Düzenleme İdaresi (SAMR) geri çağırma işlemini Cuma günü duyurdu ve Pekin ve Şangay'daki Tesla Motors'un sorunları gidermek için uzaktan güncellemeler kullanacağını söyledi.

SAMR, "Bu geri çağırma kapsamındaki araçlar için, otomatik destekli direksiyon işlevi açıldığında, sürücü ikinci seviye kombine destekli sürüş işlevini yanlış kullanabilir, bu da aracın çarpışma riskini artırabilir ve bir güvenlik tehlikesi oluşturabilir" dedi.

Geri çağırma ayrıca 26 Ekim 2022 ile 16 Kasım 2023 tarihleri arasında üretilen ve "kapı kilidi açma mantığı kontrollerinde sorun" olduğu tespit edilen 7.538 ithal Tesla modelini de kapsıyor.

Firma ayrıca 2022 yılında Çin'de arka motor invertör kusuru nedeniyle yaklaşık 128.000 aracı geri çağırmıştı.

Çin, Tesla için önemli bir pazar ve üretim merkezi konumunda ve şirketin CEO'su Elon Musk, ABD-Çin ilişkileri bozulmuş olsa da Çinli yetkililerle yakın bağlar kurdu.

Çin devlet haber ajansı Xinhua'nın bu hafta başında bildirdiğine göre, Tesla'nın yurtdışında inşa ettiği ilk "gigafactory" olan Şangay üretim tesisi, 2023 yılında yaklaşık 947.000 araç teslim etti.

Geri çağırma, geçtiğimiz ay Amerika Birleşik Devletleri'nde sürücüleri izleme sistemini iyileştirmek için iki milyondan fazla Tesla elektrikli aracın geri çağrılmasının ardından geldi.

Ayrıca ABD Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi tarafından iki yıl süren bir soruşturmanın ardından, araç otomatik pilot modundayken meydana gelen bir dizi kazanın ardından sistemin kusurlu olduğu tespit edildi.

Güncellemeler, Tesla'nın Otopilot sistemini kullanan sürücülerin yola daha fazla dikkat etmelerini sağlamayı amaçlıyor ve Tesla tarafından ABD hükümetine sunulan belgelerde, yazılımın sürücülere ellerini direksiyonda tutmaları için uyarı ve ikazları artıracağı belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.