The Times: İngiltere ile AB finans hizmetlerinde anlaştı

The Times: İngiltere ile AB finans hizmetlerinde anlaştı

The Times gazetesi, İngiliz finans şirketlerine Avrupa piyasalarına erişim hakkı vermeyi öngören anlaşmanın imzalandığını belirtti.

İngiliz The Times gazetesi, İngiltere Başbakanı Theresa May’in, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) çıkışı (Brexit) sonrası, İngiliz finans şirketlerine Avrupa piyasalarına erişim hakkı verecek bir ön anlaşma olan 'Geçici Finansal Hizmetler Anlaşması' yaptığını bildirdi.

Gazetenin, hükümet kaynaklarına dayandırarak verdiği haberine göre, İngiliz ve AB müzakerecileri, veri değişiminin yanı sıra finansal hizmet konusunda gelecek bir ortaklığın tüm yönüyle ilgili bir ön anlaşmaya vardı.

'Geçici Finansal Hizmetler Anlaşması'nın İngiliz finans kurallarının AB kurallarına uygun olduğu sürece İngiliz şirketlerinin Avrupa pazarlarına erişimini sağlayacağını aktarırken, AB’nin, İngiltere’nin Brüksel’e ‘eşdeğer’ bir düzenlemeye sahip olduğunu kabul edeceğini ve İngiltere’deki finans hizmet şirketlerinin şu anda Avrupa’da olduğu gibi faaliyet göstermesine izin vereceğini de duyurdu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.