Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer tutuklandı

Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer tutuklandı

Arnavutluk'tan Türkiye'ye iade edilen, kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Binlerce kişinin dolandırıldığı kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, tutuklandı.

Fatih Özer, Adliye'de savcılığa çıkarılarak "nitelikli dolandırıcılık", "örgüt kurmak ve yönetmek" ve "mal varlığı değerlerinin aklanması" gibi suçlardan tutuklanması istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Özer, "dolandırıcılık", "örgüt kurmak ve yönetmek" ve "mal varlığı değerlerini aklamak" gibi suçlamaları reddederek "Kimseyi dolandırmadım. Mal varlığı değerlerini aklamadım" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Arnavutluk'tan Türkiye'ye iade edilen Özer, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Maltepe Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede Özer dahil 6'sı tutuklu 21 sanık hakkında "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", "Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve "Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından toplam 12 bin 164 yıldan 40 bin 564'er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep ediliyor.

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.