THY yeni havalimanına 6 Nisan'da taşınacak

THY yeni havalimanına 6 Nisan'da taşınacak

Türk Havayolları İstanbul Havalimanı'na taşınmanın 6 Nisan'da gerçekleşeceğini duyurdu.

Türk Hava Yolları (THY) İstanbul'daki yeni havalimanına 6 Nisan’da taşınacaklarının açıkladı. THY, taşınma ile ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na taşınmanın 6 Nisan tarihinde gerçekleşeceğini duyurdu.

THY’nin Twitter adresinden yapılan açıklamada, "Büyük taşınma başlıyor! Değerli yolcularımız yeni evimiz İstanbul Havalimanı’na taşınmamız nedeniyle 6 Nisan 2019 saat 02.00 itibarıyla Atatürk Havalimanı’ndaki tüm tarifeli uçuşlarımıza son veriyoruz" ifadesine yer verildi. Paylaşımda, İstanbul Havalimanı'nından uçuşların 6 Nisan 2019'da saat 14.00'ten itibaren başlanacağı da aktarıldı.

Taşınma işlemi nedeniyle Nisan ayı için Atatürk Havalimanı'na planlanan bazı seferlerde değişiklik olacağı belirtilen başka bir açıklamadaysa yolculardan uçuşlar öncesi konuyla ilgili bilgi almaları istendi.

İstanbul Havalimanı'nı işletecek olan İstanbul Grand Airport (İGA) şirketi de Şubat ayında Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na kademeli olarak gerçekleştirilen taşınma işleminin 5-6 Nisan tarihlerinde tamamlanacağını duyurmuştu.

Havalimanı henüz tam kapasite ile faaliyete girmiş durumda değil. İstanbul'da açılan yeni havalimanının ilk etapta yılda 90 milyon yolcu kapasitesine ulaşması planlanıyor. Havalimanının on yıl içinde tüm fazları tamamlandığında yıllık 200 milyon yolcu kapasitesiyle 300'den fazla uçuş noktasına yolculuk imkanı sunması hedefleniyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.