Tiangong-1 düşüşe geçti: Türkiye de tehdit altında

Tiangong-1 düşüşe geçti: Türkiye de tehdit altında

Çin'in 2011 yılında yörüngeye gönderdiği 9,4 ton ağırlığındaki uzay istasyonu Tiangong-1, Pekin yönetiminin kontrolü kaybetmesinin ardından düşüşe geçti.

2013 yılından bu yana herhangi bir astronotun görev yapmadığı Tiangong-1 (Cennet Sarayı-1), isimli uzay aracı kontrolden çıkmış bir şekilde gezegenimize doğru ilerliyor. Çin'in 2011 yılında yörüngeye fırlattığı istasyonun bugün gezegenimize düşmesi bekleniyor. Çin Dışişleri Bakanlığı konu ile ilgili yaptığı açıklamada düşen uzay istasyonunun bir hasara yol açmasını beklemediklerini açıkladı.

"Cennet Sarayı-1" adlı uzay istasyonunun, riskli bölgede bulunan Türkiye'de yerleşim yerine rastlaması halinde, can ve mal varlığına zarar verebileceği belirtiliyor.

Uzay istasyonunun büyük bir kısmı atmosfere girdikten sonra yanarak yok olacak. Ancak büyük parçaların yeryüzüne düşme ihtimali de göz önünde bulunduruluyor.

Çin'in yaptığı bilgilendirmeye göre 200 gramdan ağır bir parçanın herhangi birine isabet etme ihtimali 700 milyonda bir. Ancak uzmanlar yine de, o gün dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulunuyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.