"Ticaret savaşı küresel ticaretin büyümesini yüzde 70 düşürebilir"

"Ticaret savaşı küresel ticaretin büyümesini yüzde 70 düşürebilir"

Dünya Ticaret Örgütü Genel Müdürü Roberto Azevedo 'ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının, küresel ticaretin büyümesini yüzde 70 oranında düşürebileceğini' söyledi.

Dünya Ticaret Örgütü Genel Müdürü Roberto Azevedo Almanya'nın başkenti Berlin’de yaptığı konuşmada, ABD ve Çin arasında başlayan ve diğer bölgelere de sıçraması beklenen ticaret savaşları konusunda açıklamalar yaptı.

Azevedo, “Uyarı ışıkları yanmaya başladı. Gerilimin artmasının istikrar, istihdam ve ekonomik büyüme için tehdit oluşturduğunu bugün bile görüyoruz” dedi.

"Küresel ticaretin büyümesi yüzde 70 düşebilir"

Ticaret savaşlarının, küresel ticaretin büyümesini yüzde 70 düşürebileceği ve küresel büyüme hızını yüzde 1,9 azaltabileceğini belirten Azevedo, “Bu senaryoda hiç kazanan yok, bütün bölgeler etkilenecek. AB’nin bile ekonomik büyüme hızı yüzde 1,7 düşecek. Bunun gerçekleşmesine izin veremeyiz” diye konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.