TPAO Siirt'te petrol arama çalışmalarına başladı

TPAO Siirt'te petrol arama çalışmalarına başladı

TPAO, Siirt'te PKK'ya yönelik operasyonlarla güvenliği sağlanan Herekol Dağı eteklerinde, petrol arama çalışması başlattı.

Güvenlik güçlerinin de desteğiyle bölgeye makinelerini taşıyan TPAO, 1500 metrelik sondaj çalışması için hazırlıklarını tamamladı.

Vali Ali Fuat Atik, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, çalışmanın sürdüğü bölgede incelemede bulundu.

Vali Atik, burada yaptığı açıklamada, geçmişte teröristlerin yoğun olarak faaliyet yürüttüğü Herekol Dağı eteklerinde şu anda ekonomiye önemli katkı sağlayacak petrol arama çalışmalarının yapıldığını söyledi.

ekran-resmi-2018-08-31-14.54.55.jpg

Atik, şöyle konuştu:

"Ancak güvenlik gerekçeleriyle bir türlü başlanamayan bir projeydi. Son yıllarda askerimizin, devletimizin yapmış olduğu operasyonlarla beli kırılan terör örgütünden boşalan yerlerde şu anda petrol arama faaliyetleri sürdürülüyor. İnşallah 2 aylık bir çalışma neticesinde petrolü burada bulacağız. Çalışmalar devam ediyor, kule dikilmeye başlandı."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.