Trump: Amerikan malı satın al, Amerikan işçisi çalıştır

Trump: Amerikan malı satın al, Amerikan işçisi çalıştır

ABD Başkanı Donald Trump, Melbourne kentinde ulusal güvenlik danışmanlığı adaylarıyla düzenlenecek toplantı öncesi Florida eyaletine geldi.

ABD Başkanı, Florida öncesinde ise Boeing’in “787 Dreamliner” model yeni uçağının tanıtımı için firmanın Güney Carolina eyaletindeki tesisini ziyaret etti.

Trump burada yaptığı konuşmada, Amerikalılara iş imkanı sağlamak için elinden gelen her şeyi yapacağını belirterek, “Amerika’da Amerikalıların elleri tarafından üretilen ürünler istiyoruz. Amerikan malı satın al, Amerikan işçisi çalıştır. Amerikan istihdamı için sonuna kadar savaşacağız.” şeklinde konuştu.

Trump, ayrıca başkan seçilmesinin ardından ülkeye geri dönme kararı alan şirketlerin bundan çok memnun kalacağını sözlerine ekledi. ABD'nin yeni başkanı, doların gücünü azaltarak üretimi ülke içine çekerek istihdam üretmek istiyor. Hizmete dayalı ABD ekonomisinin bu değişime ayak uyudurup uyduramayacağı kestirilemiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.