Trump: Başkanlığı barışçıl şekilde Biden'a bırakacağım

Trump: Başkanlığı barışçıl şekilde Biden'a bırakacağım

ABD'nin mevut başkanı Donald Trump, görevi barışçıl bir şekilde Joe Biden'a bırakacağını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump başkanlık görevinin son bulduğunu kabul etti. Trump ayrıca, seçimleri kazanan Joe Biden'ın görevini devralması için barışçıl bir geçiş dönemi sözünü verdi.

Trump'ın görevinin son bulduğunu kabul etmesi ABD Temsilciler Meclisi'nin Biden'ın seçim zaferini resmi olarak onaylamasından hemen sonra geldi. ABD Kongresi'ndeki oturum, Trump taraftarlarının binayı işgal etmesi nedeniyle yarıda kalmıştı. Güvenliğin sağlanmasından sonra yeniden toplanan Kongre, Arizona ve Pennsylvania gibi bazı eyaletlere gelen itirazları reddederek Biden'ın zaferini kabul etti.

Yazılı bir açıklama yayımlayan Trump, "Seçim sonuçlarıyla aynı fikirde olmasam da, 20 Ocak'ta barışçıl bir devir teslim olacak. Bu başkanlık tarihinin en mükemmel döneminin sonu olsa da, bu bizim mücadelemizin başlangıcı." dedi.

Trump dün Washington'da düzenlenen gösteride yaptığı konuşmada seçim sonuçlarını tanımadığını yineleyerek Başkan Yardımcısı Mike Pence'den Kongre'deki oturumda seçim sonuçlarını reddetmesini istemişti.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.