"Trump Brunson'ı seçim malzemesi yapıyor"

"Trump Brunson'ı seçim malzemesi yapıyor"

Türkiye ile ABD arasında gerginliklere sebep olan Rakip Brunson krizinin, ABD Başkanı Donald Trump tarafından seçimlerde Evanjeliklerin desteğini alabilmek için sürdürüldüğü iddia edildi.

İngiliz Financial Times Gazetesi, Amerikalı rahip Andrew Brunson davasıyla ilgili bir makaleyi sütunlarına taşıdı. 

ABD'de 8 Kasım'da yapılacak Kongre ara seçimleri için yapılan anketlerin, demokratların üstünlük sağlayacağına işaret ettiğinin belirtildiği makalede, Trump'ın bunun önüne geçmek için Brunson'u kullanmaya çalıştığı iddia edildi.

Makalede görüşlerine yer verilen düşünce kuruluşu Brooking Enstitüsü'nden Amanda Sloat, “Brunson konusu, Cumhuriyetçilerin tabanındaki Evanjelikler için bir hassasiyet noktası. Çünkü Müslümanların çoğunlukta yaşadığı bir ülkede tutulan Hristiyan bir rahibiniz var. Bu, Mike Pence'in en baştan beri desteklediği bir fikir" diye konuştu.

Demetri Sevastopulo imzalı makalede, Brunson'un tahliye talebinin dini özgürlük söylemiyle ilgili olmadığı görüşüne yer verildi. Trump'ın gizli niyetinin, Cumhuriyetçiler'in tabanındaki Evanjelikler'den daha fazla oy almak olduğu ileri sürüldü.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.