Trump: Çin'le anlaşma yapmaya hazır değilim

Trump: Çin'le anlaşma yapmaya hazır değilim

ABD Başkanı Donald Trump, Çin’le ticaret konusunda herhangi bir anlaşmaya hazır olmadığını dile getirdi.

ABD Başkanı Donald Trump, Çin’le ticaret konusunda herhangi bir anlaşma yapmaya hazır olmadığını ve şu an için Çin teknoloji devi Huawei’in ABD’de ticari faaliyetlerde bulunmamasına karar verdiğini söyledi.

Beyaz Saray’da basına konuşan Trump, Eylül ayı itibariyle 300 milyar dolar değerindeki Çin ürünlerine yüzde 10 ek gümrük vergisi uygulamayı planlıyor.

Aynı dönemde bir başka tur görüşmenin başlaması düşünülen Çin’le yapılan ticaret müzakereleriyle ilgili olarak da Trump, “Çin’le şu an konuşuyoruz. Bir anlaşmaya varmaya hazır değiliz ama bekleyip ne olacağını göreceğiz” dedi. Trump “Çin bir şeyler yapmak istiyor ama ben şu an bir şey yapmaya hazır değilim. 25 yıldır süren istismar var. Bu yüzden hızlı davranmak istemiyorum, nasıl çözüleceğini göreceğiz” sözlerini de ekledi.

Trump’ın bu yorumları, dünyanın en büyük iki ekonomisi arasında süren ticaret savaşlarıyla diken üstündeki Wall Street’in endişelerini körüklemeye devam ediyor.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.