Trump-CNN krizinde yeni gelişme: Gazetecinin giriş kartı iade edildi

Trump-CNN krizinde yeni gelişme: Gazetecinin giriş kartı iade edildi

Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında ABD Başkanı Trump'ın azarladığı ve Beyaz Saray'a girişi yasaklanan CNN muhabirinin Saray'a giriş kartı mahkeme tarafından iade edildi.

Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında ABD Başkanı Donald Trump'ın azarladığı ve Beyaz Saray'a girişi yasaklanan CNN muhabirinin Saray'a giriş kartı mahkeme tarafından iade edildi.

Washington DC'de görülen davada hakim, yönetimin basın kartının iptalini haklı göstermeye yeterli gerekçe göstermediğini ve Acosta'nın anayasal haklarının Beyaz Saray'ın "muntazam bir basın toplantısı düzenleme hakkından" üstün olduğunu belirtti.

Pazartesi günü Acosta'ya bir mektup göndererek basın kartının geri verildiğini bildiren Beyaz Saray ayrıca gelecekteki basın toplantıları için de bir dizi kural yayımladı.

Yeni kurallara göre artık her gazetecinin tek bir soru sormasına izin verilecek.

Açıklamada gazetecilerin birbirini izleyen sorular sormasına izin verilmesinin "Başkan ya da diğer Beyaz Saray yetkililerinin takdirinde" olacağı belirtildi.

Beyaz Saray'ın Acosta'ya gönderdiği mektupta yeni kurallara uymaması halinde hakkında işlem yapılacağı belirtildi.

Muhabirlerin "nezaket" kurallarına uymaması halinde, Başkan Trump gelecekteki basın toplantılarını terk edebileceği uyarısında da bulundu.

ABD'de mahkeme, Cuma günü verdiği kararla, basın kartının gazeteciye geri verilmesi gerektiğine hükmetmişti

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.