Trump: Demokratlar 'cadı avı' yapıyor

Trump: Demokratlar 'cadı avı' yapıyor

ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions’ın 'Rus yanlısı' soruşturmasından çekilmesine Beyaz Saray’dan tepki geldi.

Başkan Donald Trump, Sessions’a baskı kuran Demokrat kongre üyelerini “cadı avı” yapmakla suçladı.

Geçen yıl Rusya’nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile iki kez görüştüğü ortaya çıkan Adalet Bakanı Sessions artan baskılar üzerine soruşturmadan çekildiğini duyurdu:

“Ekibim çekilmemi tavsiye etti. Ben de kampanyanın bir parçası olduğum için, kampanyayla ilgili herhangi bir soruşturmaya müdahil olmamam gerekir. Kuralları inceledim ve değerlendirmelerini dikkate aldım.”

Trump’ın kampanya ekibiyle Rusya arasında yakın ilişkiler olduğuna dair iddiaları soruşturan FBI, aynı zamanda başsavcı konumundaki Adalet Bakanlığı’na bağlı bir birim.

Kongre’nin onayını almak için katıldığı oturumda Rus yetkililerle görüşmediğini söyleyen Sessions’ın geçen yıl Temmuz ve Eylül aylarında olmak üzere iki kez Rus büyükelçi ile bir araya geldiği ortaya çıktı.

Jeff Sessions’a olan güveninin ‘tam’ olduğunu belirten Başkan Donald Trump, gün içinde yaptığı açıklamada bakanın soruşturmadan çekilmemesi gerektiğini belirtmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.