Trump: Gerekirse Hürmüz Boğazı'ndan geçen gemilere eşlik edeceğiz

Trump: Gerekirse Hürmüz Boğazı'ndan geçen gemilere eşlik edeceğiz

ABD Başkanı Donald Trump, gerektiği takdirde Hürmüz Boğazı'ndan geçen gemilere eşlik edeceklerini ifade etti.

ABD Başkanı Donald Trump, "gerektiği takdirde ABD'nin Hürmüz Boğazı'ndan geçen gemilere refakat edeceğini" söyledi.

Fox News'te cuma günü yayımlanan röportajında Trump ayrıca "ABD'nin önümüzdeki hafta İran'ı çok sert vuracağını" belirtti.

Deniz taşımacılığı için kilit öneme sahip Hürmüz Boğazı'ndan petrol tankerlerinin geçmesine yardımcı olup olmayacağı sorulduğunda Trump, "Gerekirse yaparız. Ama biliyorsunuz, umarım işler çok iyi gider. Ne olacağını göreceğiz" dedi.

Trump başka ayrıntı vermezken, "Önümüzdeki hafta onları çok sert vuracağız" diye ekledi.

Trump'ın açıklamaları, ABD-İsrail'in İran'la savaşı 14. gününe girerken ABD ve diğer ülkelerin yükselen petrol ve gaz fiyatlarıyla karşı karşıya kaldığı bir dönemde geldi.

Cuma günü itibarıyla petrol fiyatları varil başına 100 dolar civarında seyrediyor.

Boğazın kapanmasının Körfez bölgesindeki petrol üreticilerine maliyeti ise toplam 15 milyar dolar olarak hesaplanıyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.