Trump: Hakkımdaki davalar siyasi

Trump: Hakkımdaki davalar siyasi

Amerika Birleşik Devletleri'nde eski Başkan Donald Trump'ın en değerli mülklerinden bazılarının kontrolünü kaybetmesine yol açabilecek "dolandırıcılık" davası başladı.

New York Başsavcılık ekibi, duruşma öncesi davayı "siyasi amaçlı dolandırıcılık" olarak nitelendiren Trump'ı sorumlu tutacakları vadinde bulundu. 

Trump, "emlak sektöründe yıllarca çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdığı" suçlamasıyla hakkında açılan davanın "düzmece" olduğunu belirterek itibarını korumak için bugünkü itiraz duruşmasına çıkacağını söylemişti. 

Eyalet Başsavcısı Letitia James'in ofisinden avukat Kevin Wallace, Manhattan'da görülen duruşmadaki açılış konuşmasında Trump'ın on yıl boyunca bankalara ve sigortacılara mali durumunu "önemli ölçüde yanlış" bir şekilde lanse ettiğini dile getirdi. 

Eski başkanın sanık sandalyesine oturduğu ve kendisini izlediği sırada Wallace, Trump'a atıfla, "Yıllar boyunca yalan söylediler." ifadesini kullandı. 

Wallace, Trump'ın daha iyi kredi koşulları ve daha düşük sigorta primleri elde etmek için bunu yaptığını ve yasa dışı olarak 1 milyar dolardan fazla mali fayda sağladığını söyledi.

Ayrıca Wallace, "Bu her zamanki gibi bir iş değil ve tarafların birbirleriyle anlaşma şekli de değil. Bunlar kurbansız suçlar değil." dedi.  

Trump'ın avukatlarından Christopher Kise ise, Donald Trump ve "Trump Organization" adlı şirketinin mali işlemlerinin tamamen yasal olduğu savunmasında bulundu. 

"Dünyanın en başarılı markalarından biri ve gayrimenkul yatırımları konusunda tam anlamıyla haklı çıkarak bir servet kazandı." diyen Kise, savunmasını şu sözlerle sürdürdü:

"Dolandırıcılık niyeti yok, yasa dışılık yok, temerrüt yok, ihlal yok, bankalara bel bağlama yok, haksız kazanç yok ve mağdur yok." 

Başsavcı James, Trump'ın, üç çocuğunun ve şirketinin servetini 3,6 milyar dolar fazla gösterdiğini öne sürdüğü iddianamede, yargıçtan, Trump ve çocuklarının New York'ta bir daha şirket kurmasını ve 5 yıl boyunca ticari gayrimenkul satın almalarını yasaklamasını, 250 milyon dolar para cezasına çarptırılmasını talep ediyor.

Kaynak: Euronews

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.