Trump ile Netanyahu'nun Suriye görüşmesinde ne konuşuldu?
ABD Başkanı Donald Trump ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Suriye konusunda bir görüşme gerçekleştirdi.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Pazartesi günü ABD Başkanı Donald Trump ile Suriye başta olmak üzere çeşitli konularda uzun bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Görüşme, Trump'ın Netanyahu'yu Suriye konusunda uyarmasının ardından gerçekleştirildi.
İki ABD'li yetkili ve bir İsrailli yetkiliye göre, büyük ölçüde Gazze ve Suriye'ye odaklanan görüşmede Netanyahu'nun devam eden yolsuzluk davası da ele alındı.
Görüşme sırasında Trump Netanyahu'ya Gazze ve Suriye'de rota değiştirmesi için de baskı yaptı.
Axios'un haberine göre Trump Netanyahu'ya "Gazze barış anlaşmasının uygulanması konusunda daha iyi bir ortak olması gerektiğini" söyledi. Netanyahu ise "elinden geleni yaptığını" belirtti.
Trump Netanyahu'ya "tünellerde sıkışmış Hamas mensuplarının teslim olmalarına izin verilmesi yerine neden öldürüldüğünü" sordu. Netanyahu ise "silahlı ve tehlikeli oldukları için öldürüldüklerini" savundu.
Trump İsrail'i uyardı: "Suriye'ye müdahale etmeyin"
ABD'li bir yetkili Suriye konusunda Trump'ın Netanyahu'ya "Suriye'de askeri harekat söz konusu olduğunda işi ağırdan almasını ve Suriye hükümetini kışkırtmamasını söylediğini" aktardı.
Yetkiliye göreTrump Netanyahu'ya "Suriye'deki yeni yönetimin ülkeyi daha iyi bir yer haline getirmeye çalıştığını" söyledi.
Görüşmenin ardından Netanyahu Suriye konusundaki tavrını değiştiriyor gibi bir görüntü sergiledi.
Salı günü yaptığı açıklamada Netanyahu, "İsrail'in taleplerinin karşılanması halinde Suriye bir anlaşmaya varmanın mümkün olduğunu" savundu.
Kaynak: Mepa News
