Trump: İranlı yetkililerle görüşme planım yok

Trump: İranlı yetkililerle görüşme planım yok

ABD Başkanı Donald Trump, İranlı yetkililerle görüşmeyi planlamadığını dile getirdi.

ABD Başkanı Donald Trump, New York’ta düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda İranlı yetkililerle görüşme planı olmadığını açıkladı.

Trump, geçtiğimiz Cuma günü Beyaz Saray’da gazetecilere yaptığı açıklamada, İran ulusal bankasına yaptırım uyguladıklarını söyleyerek, "Bu yaptırımlar, şimdiye kadar bir ülkeye uygulanan en büyük yaptırımlar” yorumunda bulunmuştu.

ABD Başkanı Trump, "İran'a yönelik askeri müdahale son seçenek. Ama masada başka seçenekler de var" diye konuşmuştu. 

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise Fox News Sunday programında yaptığı açıklamada, ABD’nin İran ile savaşmaktan kaçınmayı hedeflediğini söyleyerek, Körfez bölgesinde konuşlandırılması istenen takviye birliklerin caydırıcılık ve savunma amacı taşıdığını belirtti.

Pompeo, bu caydırıcı önlemlerin başarısız olması halinde Başkan Trump’ın harekete geçeceğinden emin olduğunu ve İran liderliğinin de bunu bildiğini dile getirdi.

Trump, geçtiğimiz Cuma günü, Saudi Aramco’nun petrol tesislerine yapılan son saldırıların ardından Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) savunmasını güçlendirmek için bölgeye takviye ABD birlikleri göndermeye karar verdiğini açıklamıştı.

ABD Hazine Bakanlığı ise söz konusu saldırıların, küresel ekonomi sistemine yönelik bir saldırı olduğunu ifade etmişti

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.