Trump: IŞİD'i Obama Kurdu

Trump: IŞİD'i Obama Kurdu

Son seçim konuşmasında Obama ve Clinton'a yönelik eleştirilerini arttıran Trump IŞİD'i onların kurduğunu öne sürdü.

ABD siyasetine 'IŞİD polemiği' yön vermeye başladı. Türkiye'de Batılıların ısrarla gündeme soktuğu ve içteki muhalefet tarafından sürekli tekrarlanan 'Erdoğan iktidarı IŞİD'e yardım yapıyor' iddialarının bir benzeri ABD siyasetinde de boy gösterdi. Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, Florida'daki seçim çalışması kapsamında yaptığı mitingde, ABD Başkanı Barack Obama'yı eleştirdi ve IŞİD'i kuranın o olduğunu iddia etti.

Konuşmasında ABD Başkanı Barack Obama ve Demokrat Parti adayı Hillary Clinton'ı doğrudan hedef alan Trump, "IŞİD'i Obama kurdu, yardımcılığını da Clinton yaptı" dedi. Trump, "IŞİD'in kurucusu o. Obama IŞİD'i kurdu. Şunu da söylemeliyim, yardımcılığını da ezik Hillary Clinton yaptı" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Obama'nın 'Hussein' ismine özellikle vurgu yapan Trump, Obama'ya eleştirilerinde, aralarındaki gerilimi daha da tırmandıracak ifadeler kullandı. Obama yönetimi döneminde "terör" tehdidinin arttığını savunan Trump, Demokrat aday Clinton'ı terör gruplarını 'kurmak ve yönetmek'le suçladı. Obama'nın dini inancını da sorgulayan Trump, Obama'nın Hristiyan olmadığını iddia etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.