Trump-Kim buluşmasında tarafların 'vücut dili' analizi

Trump-Kim buluşmasında tarafların 'vücut dili' analizi

Singapur’da gerçekleşen tarihi görüşmenin ilk anlarında ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, kontrollü gözükmeye çalıştı ancak iki lider de gerginliğini gizleyemedi.

Singapur’da gerçekleşen tarihi görüşmenin ilk anlarında ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, kontrollü gözükmeye çalıştı ancak iki lider de gerginliğini gizleyemedi.

Şarkul Evsat'ın haberine göre, zirveyi analiz eden vücut dili uzmanları Trump’ın zirvenin 13’üncü saniyesinde Kim’e tokalaşmak üzere elini uzatması ve daha sonrada Kuzey Kore liderinin omuzuna hafifçe dokunmasının, ‘kontrolün kendisinde olduğunu’ göstermek istediğine işaret ettiğini belirtti.

Reuters’a telefonla bağlanan ve “Masum bir tokalaşma değil” adlı kitabın da yazarı olan Avustralyalı Vücut Dili Uzmanı Alan Peers, “Baskı ve cazibe vardı. Kavga vardı. Her biri diğerini kendisine çekiyordu. Ancak, hiçbiri diğerinin hakim olmasını istemiyordu” yorumunda bulundu.

İki lider, görüşmenin gerçekleştirildiği salona geçerken Trump, ortamdaki gerilimi düşürmeye çalışarak, Kim’e salona önden girme izni verdi. Ancak, el hareketleriyle Kuzey Kore liderini yönlendirerek atmosferi kontrol altında tuttu.

Yaşça Kim Jong-un’un (34) iki katından büyük olan Trump (71), bir dünya lideri ve dünyanın önde gelen iş adamlarından biri olmasının da avantajını kullanarak muhatabını kontrol etmekte zorlanmadı.

Peers, bu konuda şunları söylüyor:

“Trump, barışçıl ve sakin bir şekilde konuşuyordu. Ancak, vücut dili açıkça ‘kontrol bende’ diyordu. Eğer iki liderin kim olduğunu bilmeseydik, onları baba-oğul sanırdık.

Merkezi Singapur’da bulunan Influence Solutions şirketinin kurucusu Karen Leunc ise her iki liderin, gerginliğini saklamakta güçlük çektiğini ifade ediyor. “Trump’ın Kuzey Kore liderine, bir babanın yaramazlık yapan çocuğuna yaklaşımı gibi yaklaştığını” söyleyen Leunc, Kim’in ise Trump’ı masaya oturmaya mecbur ettikten sonra kaybedecek bir şeyi olmadığı için bu durumu önemsemediğini dile getirdi.

Dünya kamuoyunun önüne ilk kez bu kadar açık şekilde çıkan Kim Jong-un, bir otel odasında gerçekleşen görüşmede, basın yoğun ilgisi ve ardı ardına patlayan flaşlar nedeniyle dehşete düşmüş görünüyordu.

Kuzey Kore liderinin bu durumunu analiz eden Avustralyalı Vücut Dili Uzmanı Alan Peers, “Kim, parktaki bir çocuk gibiydi. Korku duymuyordu ancak heyecanlı ve gergindi” şeklinde konuştu.

Trump, Kore Yarımadası’nın nükleer silahlardan arındırılması hedefiyle Singapur’da tarihi görüşmeler gerçekleştirdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.