Trump kısıtlamayı kaldırdı: ABD ordusu kara mayınlarını daha sık kullanacak

Trump kısıtlamayı kaldırdı: ABD ordusu kara mayınlarını daha sık kullanacak

ABD Başkanı Donald Trump, mayın kullanımını yasaklayan düzenlemeyi yürürlükten kaldırdı.

ABD Başkanı Donald Trump, eski Başkan Barack Obama döneminde onaylanan ve ABD ordusunun Kore Yarımadası dışında anti personel mayın kullanımını yasaklayan düzenlemeyi yürürlükten kaldırdı.

Reuters'ın haberine göre, Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, "Güvenlik güçlerimizin her türlü tehdite karşı koyabilme kapasitelerini sağlamak için verdiği sözün bir parçası olarak Trump, Obama yönetiminin ABD ordusunun Kore Yarımadası dışında anti personel mayın kullanımını yasaklayan düzenlemesini yürürlükten kaldırmıştır" denildi.

Pentagon'un, Obama döneminde ortaya konulan bu tür kısıtlamaların ABD güçlerine çatışma alanlarında dezavantaj yarattığına karar verdiği vurgulanan açıklamada, "Trump, askerlerimiz için böyle bir riski göze almak istemiyor" denildi.

Cuma günü erken saatlerde, ABD Savunma Bakanı Mark Esper, İtalya Savunma Bakanı Lorenzo Guerini ile ortak basın toplantısında, mayınların ABD kuvvetlerinin "görevlerin başarısını sağlamak için" ihtiyaç duyduğu önemli bir araç olduğunu söyledi.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.