Trump Müslümanları hedef alan seyahat yasağını genişleteceğini açıkladı

Trump Müslümanları hedef alan seyahat yasağını genişleteceğini açıkladı

Trump seçim vaadi olarak Müslüman ülkeden gelenlere seyahat yasağının kapsamını genişletme kartını öne sürdü.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2024 başkanlık seçimlerini kazanması durumunda, geçmiş döneminde de Müslümanların yaşadığı ülkelere uyguladığı seyahat yasağını yeniden getireceğini ilan etti.

Trump, cuma günü Iowa eyaletinde 2024 başkanlık seçimleri mitinginde destekçilerine yaptığı konuşmada, "Başkanlık makamına döndüğümde (Müslüman ülkelere) seyahat yasağı öncekinden daha geniş ve daha güçlü bir şekilde geri gelecek. Alışveriş merkezlerimizi bombalayan insanları istemiyoruz. Şehirlerimizi havaya uçuran ve çiftliklerimizi çalan insanları istemiyoruz." dedi.

"Trump yönetimi altında, radikal İslamcı teröristleri ve cihatçıları ülkemizden uzak tutmak için aşırı bir güvenlik incelemesi ve güçlü bir seyahat yasağı uyguladık." diyen Trump, seyahat yasağı hakkında detay vermedi.

Eski ABD Başkanı Trump, 2017 yılında İran, Irak, Libya, Somali, Sudan, Suriye ve Yemen'den ABD'ye gideceklere seyahat yasağı uygulama kararı almıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.