Trump: Nükleer silahtan vazgeçerlerse İran'ın en iyi arkadaşı olurum

Trump: Nükleer silahtan vazgeçerlerse İran'ın en iyi arkadaşı olurum

ABD Başkanı Donald Trump, İran'a karşı askeri seçeneğin hala masada olduğunu açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, İran'a karşı askeri seçeneğin hala masada olduğunu açıkladı.

İran'a karşı yeni yaptırımları hayata geçirmeye hazırlandıklarını duyuran Trump. söz konusu yaptırımların İran'ı nükleer silah edinmekten alıkoyacağını savundu.

"İran'ın en iyi arkadaşı olurum"

Son gelişmelerle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, "Umarım İranlı yöneticiler yeterince akıllıdır ve halkını önemsiyordur" ifadelerini kullandı. İran'la görüşmeye hazır olduğunu yineleyen Trump, "Hadi İran'ı yeniden muhteşem yapalım" şeklinde konuştu.

İran'ın nükleer silaha sahip olmasına izin vermeyeceklerini belirten Trump "Bunu kabul ederlerse zengin bir ülke olacaklar. Çok mutlu olacaklar ve onların en iyi arkadaşı olacağım. Umarım olur." ifadelerini kullandı.

"Son anda vazgeçtim"

Trump, Twitter'dan yaptığı bir açıklamada, İran'da 3 farklı yere saldırı düzenleyeceklerini ancak 150 kişinin hayatını kaybedebileceği bilgisini alınca saldırıdan 10 dakika önce vazgeçtiğini ifade etmişti.

Trump, "Pazartesi günü uluslararası hava sahasında uçan İHA'yı düşürdüler. Biz karşılık vermek amacıyla dün gece 3 farklı yere saldırı için tamamen hazır durumdaydık. Ne kadar insan ölecek diye sordum. Bir general 150 dedi. Saldırıdan 10 dakika önce onu durdurdum, bir İHA'nın düşürülmesine karşılık orantılı değildi. (İran'a saldırı konusunda) Acelem yok." ifadesini kullanmıştı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.