Trump Putin ile görüşmesini iptal etti

Trump Putin ile görüşmesini iptal etti

ABD Başkanı Trump, Ukrayna ve Rusya arasındaki gerginlik nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmesini iptal ettiğini açıkladı.

ABD Başkanı Trump, Ukrayna ve Rusya arasındaki gerginlik nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmesini iptal ettiğini açıkladı. İkilinin Arjantin'de yarın başlayacak G20 kapsamında bir araya gelmesi bekleniyordu.

ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna ile Rusya arasında Pazar gününden bu yana yaşanan askeri gerilim nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Arjantin'deki G20 Zirvesi kapsamındaki görüşmesini iptal ettiğini açıkladı. Trump açıklamayı Twitter üzerinden yaptı. 

Trump kişisel hesabından yaptığı paylaşımda, "Gemilerin ve denizcilerin Rusya'dan Ukrayna'ya dönmemiş olmalarına dayanarak, Başkan Vladimir Putin’le önceden planlanan Arjantin’deki görüşmemi iptal etmenin ilgili tüm taraflar açısından en iyisi olacağına karar verdim. Bu durum çözülür çözülmez yine anlamlı bir Zirve’yi sabırsızlıkla bekliyorum” diye yazdı. 

Trump, Rusya ve Ukrayna arasında gerilimle ilgili daha önce "Yaşananlar hoşuma gitmiyor" açıklamasında bulunmuştu. Beyaz Saray ayrıca, Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı telefon görüşme sırasında Trump'ın Kerç Boğazı'ndaki askeri gerilimden "derin endişe duyduğunu" ifade ettiğini açıklamıştı. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.