Trump, Putin'i Washington'a davet etti

Trump, Putin'i Washington'a davet etti

Kremlin, ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Washington'a davet ettiğini açıkladı.

Rus haber ajansı Interfax'ın haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump daveti 20 Mart'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le gerçekleştirdiği telefon konuşmasında dile getirdi.

Söz konusu telefon konuşmasından bu yana yaşanan diplomatik anlaşmazlıklardan dolayı olası bir zirve için gerekli adımların atılamadığını söyleyen Kremlin sözcüsü Yuriy Uşakov, Putin ile Trump'ın gerçekleştireceği görüşmenin ''bu kriz zamanında her şeyden önemli olduğunu'' dile getirdi. ''Başkanlarımız telefonda görüştüklerinde Trump ilk görüşmenin Beyaz Saray'da gerçekleşmesini önerdi'' diyen Uşakov, görüşmenin tarihinin henüz netleştirilmediğini, ancak ABD'nin daveti geri çekmemesini umduklarını söyledi.

ABD-Rusya ilişkileri eski çifte ajan Sergey Skripal'in İngiltere'de zehirlenmesinin ardından, ABD'nin Rusya'ya karşı İngiltere'nin yanında yer almasıyla gerilmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.