Trump: Seçilirsem Clinton için özel savcı görevlendireceğim

Trump: Seçilirsem Clinton için özel savcı görevlendireceğim

Amerika Birleşik Devletleri’nde başkan adaylarının ekranda ikinci buluşması da gergin geçti.

İlk raundun galibi Demokrat Partili Hillary Clinton, Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump’a internete düşen kadınları aşağıladığı video kaydı üzerinden yüklendi.

Milyarder işadamı Trump, canlı yayınlanan 90 dakikalık programın neredeyse başından sonuna savunma pozisyonundaydı: “Onun başkanlığa uyumlu olup olmadığına ilişkin soruların arkasında sadece kadınlarla ilgili yorumları ve bu video yok. Çünkü, o aynı zamanda göçmenleri, Afrika ve Latin kökenli Amerikalıları, engelli insanları, şavaş mahkumlarını, Müslümanları ve daha birçoğunu hedef aldı. Donald Trump işte bu.”

Donald Trump, ilk tartışma programında kaldığı yerden devam ederek; Clinton’ın Dışişleri Bakanı olduğu dönemde resmi yazışmalar için kişisel e-posta adresini kullanmasını hatırlattı ve bunun cezasız kalmaması gerektiğini söyledi: “Eğer kazanırsam, Adalet Bakanımdan senin durumunu incelemesi için özel bir savcı görevlendirmesini isteyeceğim. Çünkü hiç böyle yalanlar, inkar ve böylesi birşey olmamıştı. Bu ülkenin insanları kızgın. Bana göre, FBI’da uzun süredir çalışanlar da öyle.”

Missouri eyaletinin St. Louis kentindeki programda moderatörler kararsız seçmenlerden oluşan seyircilerin sorularını da aldı. Tartışmada her iki aday daha çok vergi, sağlık reformu ve Washington’ın Suriye politikasına ilişkin konularda görüşlerini anlatma imkanı buldu.

8 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimi öncesi son anketler ibrenin yaklaşık yüzde 4 Clinton lehine olduğunu gösteriyor.

Yarışı etkileyebilecek bir sonraki ve nihai seçim tartışması 19 Ekim’de Las Vegas’ta olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.