Trump sosyal medyadan vazgeçmiyor

Trump sosyal medyadan vazgeçmiyor

ABD Başkanı Donald Trump, düşüncelerini internet üzerinden paylaşmaya devam edeceğini, yeniden dile getirdi.

Sosyal medya kullanımıyla gündemden düşmeyen Donald Trump, düşüncelerini internet üzerinden paylaşmaya devam edeceğini, yeniden dile getirdi.

ABD Başkanı Twitter hesabından son olarak, “Sadece Yalan Haber Medyası ve Trump düşmanları 110 milyon kişilik sosyal medya hesabımı kullanmamı istemiyor. Bu, doğruları saklamanın tek yolu” mesajını paylaştı.

Ancak Trump’ın iddiasının aksine, “yalan haber” olarak nitelediği büyük basın kuruluşlarının sosyal medya karşıtı bir talebi yok. Aksine, Twitter yorumlarını günün 24 saati takip ederek, Trump’ın düşünce yapısına hakim oluyorlar.

Bazı Beyaz Saray çalışanları, Cumhuriyetçi ve Demokrat Kongre üyeleri ise bu durumdan memnun değil. Trump, başkanlığının ilk altı ayında neredeyse 1000 Twitter mesajı paylaştı.

Mesaj konuları spor şampiyonaları için kutlamalardan, politikalarına karşı çıkan temsilci ve senatörlere çıkışmalara kadar geniş bir yelpazede seyrediyor.

Trump, kendi döneminde yaşanan güzel gelişmeleri övmeyi de seviyor. “Borsa altı ay önce seçim günü 18 bin seviyesindeydi. Bugün yine 22 bini gördü. Ana akım medya nadiren bahsediyor” mesajı da bunlardan biri.

Trump, zaman zaman kendi yönetimini de Twitter yorumlarıyla şaşırttı. Örneğin geçen hafta, trans bireylerin ABD ordusunda görev yapmasını yasaklamayı planladığını sosyal medyadan açıkladı.

Savunma Bakanlığı ve askeri meselelerle ilgilenen Kongre üyelerinin böyle bir plandan haberdar olmadığı sonradan ortaya çıktı. Planın nasıl uygulanacağı ile ilgili detaylar ise hala belirsiz.

Donald Trump hafta başında İç Güvenlik Bakanı, emekli orgeneral John Kelly’yi yeni Beyaz Saray Genel Sekreteri olarak atadı. Kelly’nin önündeki ilk görev, istifalar ve haber sızıntılarıyla karışan Beyaz Saray’da düzeni yeniden sağlamak.

Ancak Trump’ın sosyal medyayı kullanmaya devam edeceğini açıklaması, Beyaz Saray’da sağlanacak düzenin kendisini kapsamayacağının da göstergesi.

Kaynak: VOA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.