"Trump tekrar yükselişe geçti"

"Trump tekrar yükselişe geçti"

ABD'li anket şirketlerinin verdiği oranlara göre Cumhuriyetçi aday Trump'ın oyları tekrar yükselişe geçti

ABD’de 8 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri için geriye sayım sürerken Reuters/Ipsos tarafından yapılan son ankette Donald Trump’ın oylarını artırdığı dikkat çekiyor.

Seçimleri kaybetmesi halinde sonuçları kabul etmeyeceği mesajını veren Trump, sonuçların tüm dünya için Brexit’ten daha büyük bir sürpriz olacağını söyledi:

“Kazanmak için bu bizim son şansımız. Başka şansımız yok. Herkesi bir araya getirip oy kullanmalarını sağlamalıyız. Kazanacağız, inanın bana. Bu Brexit’ten bile beş kat daha büyük bir sürpriz olacak. İzleyin bakın neler oluyor. “

Yapılan anketlerin neredeyse tamamında kritik eyaletlerde Clinton’un önde olduğunu gösteriyor. Ancak Trump’ın, hakkındaki suçlamalara rağmen son günlerde yeniden yükselişe geçtiği gözleniyor.

Seçim kampanyasına Cleveland’ta devam eden Clinton Trump’a oy vermeyi düşünlere seslendi:

“Biliyorum benim için hala kuşkularınız olabilir. Saygı duyuyorum. Tüm sorularınızı cevaplamak isterim. Demokrat olsun, Cumhuriyetçi ya da bağımsız olsun. Bütün Amerikalılara ulaşmaya çalışıyorum. Oylarınızı kazanmak istiyorum.”

ABD’de yapılan ulusal anketlerin ortalamasına göre ise Clinton yüzde 48, Trump ise yüzde 42 oy oranına ulaştı.

Başkanlık tartışmalarındaki “zayıf” performansı ve medyaya yansıyan kadınlarla ilgili ses kaydının Trump’ın seçmen nezdindeki güvenine zarar verdiği kaydediliyor.

Öte yandan, ABD ordusunun başkan tercihinin Trump oldğu da iddialar arasında. ABD ordusu ile ilgili yayın yapan internet sitelerinde orduda gelen kanaatin Trump'ın seçilmesinden yana olduğu kaydedildi.

Kaynak: Euronews Türkçe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.