Trump: Ticaret savaşları iyidir, kazanması kolaydır

Trump: Ticaret savaşları iyidir, kazanması kolaydır

Ekonomistler, Trump yönetiminin Çin gibi büyük üreticilerle küresel bir ticaret savaşı başlatabileceği uyarısında bulunuyor.

ABD Başkanı Donald Trump, çelik ve alüminyuma getirilecek ek gümrük vergilerini savunarak, “Ticaret savaşları iyidir ve kazanması kolaydır. Yakında karşılıklı vergilendirmeye başlayacağız ve onların bize uyguladığı vergileri biz de onlara uygulayacağız. Ticaret açığımız 800 milyar dolar, başka çaremiz yok" dedi.

Trump, ithal çelik ve alüminyuma getireceği ek gümrük vergilerini kişisel Twitter hesabından savundu.

Yaptığı ilk paylaşımda ABD'nin ticarette neredeyse bütün ülkelere karşı dezavantajlı durumda olduğunu belirten Trump, "Bir ülke ticaret yaptığı hemen her ülkeye milyarlarca dolar kaybediyorsa, ticaret savaşları iyidir ve kazanması kolaydır. Örneğin, bir ülkeyle 100 milyar dolarlık açığımız varsa, onlarla ticaret yapmazsak biz kazanırız. Bu gayet basit" ifadelerini kullandı.

​Trump, dün, gelecek hafta içinde ithal çelik ve alüminyuma sırasıyla yüzde 25 ve yüzde 10 oranlarında ek gümrük vergileri getirileceğini duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.