Trump yeniden ABD başkanlığına mı yürüyor?

Trump yeniden ABD başkanlığına mı yürüyor?

Trump'ın bu zaferi Cumhuriyetçi Parti üzerindeki hakimiyetinin halen devam ettiğine işaret ediyor.

Eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Iowa eyaletindeki parti seçimlerini büyük bir farkla kazanarak 2024'te Beyaz Saray'ı yeniden kazanmak için Cumhuriyetçilerin adayı olma konumunu pekiştirdi.

Pazartesi günü yapılan seçim sonuçlarına göre Trump, ABD'nin eski Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Nikki Haley ve Florida Valisi Ron DeSantis'i yenerek üst üste üçüncü kez başkanlığa adaylığını koymaya bir adım daha yaklaştı.

Geçici sonuçlara göre Trump 40 delegeden en az 20'sini kazanırken, DeSantis 8, Haley ise 7 delege kazandı ve ABD medya kuruluşları oy verme işleminin başlamasından yaklaşık 30 dakika sonra eyalet genelindeki yarışın sona erdiğini duyurdu.

2 delege kazanan biyoteknoloji startup kurucusu Vivek Ramaswamy, sonuçlar açıklandığında yarışı bıraktığını ve Trump'ı destekleyeceğini duyurdu.

Trump'ın zaferi, dört suç iddianamesi de dahil olmak üzere artan yasal sorunlarla karşı karşıya olmasına rağmen Cumhuriyetçi Parti üzerindeki hakimiyetinin devam ettiğine işaret ediyor.

Salı günü Trump'ın New York'ta mahkemeye çıkması ve jürinin kendisine karşı cinsel saldırı ve hakaret suçlarından 5 milyon dolar tazminat kazanan bir yazara daha fazla tazminat ödeyip ödemeyeceğini değerlendirmesi bekleniyor.

Trump'ın hukuki mücadeleleri, birçoğu kendisine karşı açılan davaların siyasi amaçlı olduğunu düşünen Cumhuriyetçiler arasındaki desteğini azaltmaya yetmedi.

Iowa seçimleri öncesinde Trump'ın Cumhuriyetçi tabandaki ağırlığı açıkça görülürken, anketler işadamından politikacıya dönüşen Trump'ın rakipleri karşısında çift haneli bir üstünlüğe sahip olduğunu gösteriyordu.

Iowa'daki pek çok Cumhuriyetçi seçmen Trump'ı ekonomi, güney sınırındaki rekor düzeydeki mülteci ve göçmen akını ve küresel istikrarsızlıkla ilgili kaygılarını giderecek en iyi aday olarak görüyor.

32 yaşındaki Trump destekçisi David Brunell, "Şu anda yaptığımızdan farklı bir şeye ihtiyacımız var. İşe yaramıyor. Her zamankinden daha fazla para kazanıyordum ve şimdi hiç olmadığım kadar açım.” diye konuştu.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.