"Trump yeniden başkan adayı olacak"

"Trump yeniden başkan adayı olacak"

Donald Trump'ın Kasım 2024'teki ABD başkanlık seçimlerinde yeniden aday olma planını kesinleştirdiği belirtiliyor.

Eski ABD başkanı Donald Trump'ın Kasım 2024'te gerçekleşecek olan ABD başkanlık seçiminde aday olma planının kesinleştiği açıklandı.

Afganistan'da yaşananlar nedeniyle Cumhuriyetçi Parti içinde yaşanacak adaylık yarışında da Trump'ın elinin güçlendiği belirtiliyor.

Trump'ın başkanlığı dönemi danışmanlarından Jason Miller ve Jim Jordan, kendisi ile yaptıkları son görüşmelerde Trump'ın 2024'te başkanlık için yeniden yarışmaya kesin olarak karar verdiğini anladıklarını belirttiler.

Cumhuriyetçi Parti içindeki isimler eski bir başkanın yeniden adaylık yarışına katılmasının genelde olumsuz görüldüğünü ama Trump'ın parti içi adaylık mücadelesinde de elini git gide güçlendirdiğini belirtiyorlar.

2020 öncesinde anketler, Kasım 2020'deki seçimi Trump'ın farkla kazanacağını gösterirken, koronavirüs salgını nedeniyle ABD'de ekonominin durgunluğa girmesinin de oluşturduğu tepkiyle seçimi Joe Biden kazanmıştı.

Fakat Eylül 2021 itibariyle Biden'a olan destek, anketlere göre yüzde 30'lara kadar düşmüş durumda.

Anketlere göre Trump ve Biden bugün yarışsalar seçimi Trump kazanıyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.