"Trump, YPG'ye verilen silahların toplanacağını söyledi"

"Trump, YPG'ye verilen silahların toplanacağını söyledi"

Hükümet sözcüsü Bozdağ, ''Afrin'e operasyon seçeneği hep masada, hiç kalkmadı'' dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın cuma günkü görüşmesini 'dönüm noktası' olarak tanımladı ve Trump'ın YPG'ye şimdiye kadar vermiş olduğu silahların da toplanacağına dair söz verdiğini söyledi.

Bozdağ, 24 TV'de Türkiye'nin Trump'ın daha fazla silah verilmemesi yönündeki sözlerinin takipçisi olacağını belirtirken, YPG'ye verilen silahların da geri alınması gerektiğini söyledi. Hükümet Sözcüsü, "Trump'ın 'Silah vermeyeceğiz' açıklaması son derece önemlidir, ama lafta kalırsa kıymeti yok. ABD'nin verdiği silahları toplaması gerekiyor, sözlerin takipçisiyiz" ifadelerini kullandı.

'TRUMP, TÜRKİYE'NİN HAKLILIĞINI KABUL ETTİ'

"Erdoğan-Trump görüşmesi tarihi nitelikteydi, çünkü Trump ilk kez Türkiye'nin (YPG konusunda) haklılığını kabul etti" ifadelerini kullanan Bozdağ, Soçi'de Rusya, Türkiye ve İran arasında gerçekleştirilen Suriye zirvesinin Trump'ın bu kararında etkili olduğunu söyledi.

'VERİLEN SİLAHLARIN DA GERİ ALINMASI GEREKİYOR'

Bozdağ, "Bugüne kadar (YPG'ye verilen silahların da) toplanması gerekiyor. Trump, DEAŞ ile mücadele bittikten sonra YPG'ye verdikleri silahları da toplayacaklarını söyledi, bu sözün de takipçisiyiz" ifadelerini kullandı.

'AFRİN'E OPERASYON MASADAN KALKMADI'

Afrin'e opersayon olasılığının masadan hiç kalkmadığını söyleyen Bozdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Ortaklarımızla görüşerek, gerektiğinde birlikte çalışarak Afrin'de gerekli adımları atmak menfaatimizedir.  Afrin'e operasyon seçeneği hep masada, hiç kalkmadı; Türkiye bu seçeneği kullanmak zorunda kalırsa tereddüt etmez."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.