Trump'a balonlu protesto

Trump'a balonlu protesto

Londra’da ABD Başkanı Donald Trump’ın protesto edildiği eylemlere on binlerce insan katıldı.

Londra’da ABD Başkanı Donald Trump’ın protesto edildiği eylemlere on binlerce insan katıldı. Trump ise İngiltere Başbakanı May hakkındaki sözlerinin yanlış aktarıldığını savunarak basını suçladı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da, dört günlük bir ziyaret için ülkede bulunan ABD Başkanı Donald Trump'ı hedef alan çok sayıda protesto eylemi düzenlendi. Eylemlere on binlerce kişi katıldı. Londra dışındaki kentlerinde de Trump karşıtı eylemler düzenleniyor.

"Çöp Trump" ve "Minik ellerini kadın haklarından çek" gibi pankartlar taşıyan eylemciler, "Donald Trump gitmek zorunda" şeklinde tezahüratta bulundu.

tr-002.jpg

Eylemciler, Trump'ı kızgın turuncu bir bebek olarak tasvir eden dev bir balon da uçurdu. Yaklaşık altı metre boyundaki balonda, bebek bezi giydirilerek resmedilen Trump'ın elindeki cep telefonuyla da attığı saldırgan tweet'lere gönderme yapılıyor. Parlamento binası üzerinde de uçurulan balona, Trump karşıtı gösterilere destek veren Londra Belediye Sadiq Khan tarafından izin verilmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.