Trump'ın danışmanı Türkiye'deki darbe girişimini alkışlamış

Trump'ın danışmanı Türkiye'deki darbe girişimini alkışlamış

Donald Trump'ın ekibinde yer alan emekli korgeneral Mike Flynn'in 15 Temmuz darbe girişimini desteklediği ortaya çıktı.

Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanlığına getirilen emekli Korgeneral Mike Flynn’in 15 Temmuz başarısız darbe girişimi günü yaptığı bir konuşmada özetle ‘Türkiye’de halen devam eden bir darbe var. Türk Ordusu NATO ve BM’ye bağlılığını açıkladı. Evet bu alkışlanmaya değer’ dediğine dair bir video ortaya çıktı.


ABD’de 8 Kasım seçim günü The Hill sitesine yazdığı makalede Fetullah Gülen’in Türkiye’ye iade edilmesi gerektiğini savunan Flynn’in, darbe girişimi günü Cleveland’da İslam karşıtı görüşleriyle bilinen ‘ACT For America’ Örgütü’nün toplantısında ise şunları söylediği görülüyor.

 “Kariyerimin büyük bölümünü halen aktif olarak içinde bulunduğumuz (Irak, Afganistan) bölgelerde geçirdim. Muhtemelen çoğunuz bilmiyorsunuz, ama şu anda Türkiye’de halen devam eden bir darbe var. Ben da az önce bizde eğitim almış, Türk Ordusu’ndaki bir arkadaşımla sürekli iletişim halindeydim.

 Türk ordusu başarılı olacak mı olmayacak mı bilmiyorum ama, Türk ordusu yıllardır baltalanıyor. Türkiye gerçekten seküler bir ülke haline gelmişti. Sonra normal seküler bir ulus devlet, İslami bir devlete doğru dönüşmeye başladı. Başkan Obama’ya çok yakın olan Erdoğan yönetimindeki Türkiye bu."

İSLAM DÜŞMANI DANIŞMAN

Trump, emekli Korgeneral Michael Flynn'e "ulusal güvenlik danışmanlığı" teklifinde bulunmuştu. Flynn, teklifi kabul etti ve artık resmen ABD'nin yeni başkanının ulusal güvenlik danışmanı oldu.

Flynn, Fetullah Gülen'i Usame Bin Ladin'e benzetiyor ve Türkiye'ye verilmesini savunuyor.

Flynn, “Fethullah Gülen'in iade edilmesi gerektiği" düşüncesini savunduğu makalesi ile Türkiye kamuoyunun gündemine gelmişti.

Flynn'nin Gülen düşmanlığından ziyade bir özelliği daha var. İslamcılık düşmanı olması…Bu düşmanlık kitabına da yansımış. Kitap, 'Radikal İslam' düşüncesine karşı hareket edilmesi üzerine yoğunlaşıyor.

Halen Başkan olan Barack Obama döneminde Savunma İstihbarat Ajansı Direktörü olan Flynn'nin işine 2014 yılında son verilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.