Trump'ın oğlu, Rusya ile 'Suriye'de işbirliğini' konuştu

Trump'ın oğlu, Rusya ile 'Suriye'de işbirliğini' konuştu

Donald Trump'ın oğlunun, Paris'te Rusya yanlısı bir isimle, Suriye'de Rusya'yla işbirliğine dair görüşme yaptığı açıklandı.

ABD Başkanı seçilen Donald Trump'ın oğlunun, geçtiğimiz ay Paris'te ABD'nin Suriye'de Rusya'yla nasıl işbirliği yapabileceğine dair, Rusya için çalışan bir kişiyle görüşme yaptığı duyuruldu.

Wall Street Journal'ın haberine göre, 11 Ekim'de yapılan görüşmenin, Fabien Baussart tarafından kurulan bir Fransız düşünce kuruluşunun ev sahipliğinde yapıldığı, Fabien Baussart'ın eşi Randa Kassis'inse Rusya'yla çalışmış bir kişi olduğu belirtiliyor.

Görüşmeye 30 diplomat, patron ve siyasetçinin dahil olduğu aktarılırken, Suriye'de siyasi geçişten yana olan Kassis'in, Rusya tarafından da desteklendiği söyleniyor.

Trump'ın oğlunu "çok pragmatik ve esnek" diyerek "öven" Kassis, Suriye'de ABD ve Fransa'nın değil, Rusya'nın bulunduğunu belirterek, çözümün yolunun Rusya'dan geçtiğini savunuyor.

Donald Trump, çocuklarının devlet işlerinde resmi pozisyonlar almayacağını söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.